De zak
Vrienden van
Foto´s

Voorne - DSHC 23 april 2006

Voorne staat laatste in de poule en als zij deze wedstrijd zouden verliezen dan degraderen ze. Voorne ligt ergens aan de onderkant van Zuid-Holland en een uur rijden van Delft. Eindelijk daar aangekomen begonnen we geconcentreerd aan de bespreking. Ze mochten dan wel laatste staan, maar dat betekende niet dat we niet scherp hoefden te beginnen. Toen we waren begonnen, bleek dat ze toch nog wel konden hockeyen, maar hun niveau was niet bijzonder hoog. Maar doordat wij werden mee gesleept in hun trage spel, ging het bij ons ook niet zo soepel. Gelukkig kregen we een strafcorner mee die door Ilse netjes in de linker hoek werd gemikt. We stonden dus al snel op 0-1. Niet veel later tikte Sophie met haar backhand de bal in het goal. Zo gingen we de rust in. We stonden voor, maar het kon nog veel beter want vorige keer hadden we 8-0 gewonnen. Maar we konden de nul niet houden, want de strafcorner tegen werd door Voorne er ingeslagen. Gelukkig was het een mooi goal en geen prut goal. Nu moesten we toch wel gaan oppassen, hoewel ik me niet kon voorstellen dat ze nog een keer zouden scoren. We waren veel in de aanval, maar geen enkele voorzet ging erin. Maar het lukte Nynke om de keeper nogmaals te passeren en daarmee werd het 1-3. Een dikke overwinning zoals vorige keer zat er niet meer in, maar door nog een laatste goal van Sas hebben we onze eer hoog gehouden en Voorne laten degraderen.

89

Ring Pass - DSHC 19 maart 2006

Vorige keer hadden we tegen Ring Pass 1-1 gelijk gespeeld dus dit zou een spannende wedstrijd worden. En doordat Ring Pass ook in Delft ligt, waren we erg gedreven om deze wedstrijd te winnen. Maar nog belangrijker was dat als we zouden winnen we weer een beetje dichterbij de eerste plek zouden komen. Vandaag hadden we ook een nieuw rugnummer (91, Dorien) in ons team. Dus we konden er vol tegenaan.
Ze hebben op Ring Pass geen extra grasveld waarop we kunnen inlopen dus hebben we een rondje door het park gemaakt. We hadden tijd zat om warm te worden, want de tweede scheidsrechter moest nog uit zijn bed komen. We begonnen dus pas om 13.00u op het nieuwe semi-waterveld zonder water. Ring Pass was erg sterk en we hockeyden voornamelijk op onze helft, daardoor kwamen wij veel onder druk te staan. Gelukkig konden wij ons staande houden tijdens hun aanvallen en de corners en werd er niet gescoord.
Na de rust ging het voor ons niet veel beter ondanks dat we nog wel wat kansen hadden gehad. Tijdens één van de vele corners ontdekten ze bij Ring Pass een trucje. Ze speelden om onze eerste uitloop Daan heen en schoten in de linker hoek waar ook onze keep Romee niet bij kon. Zo scoorden ze nog een keer en werd het uiteindelijk 2-0 voor Ring Pass. Omdat Romee de cornerregen tegen heeft gehouden en de rest van de aanvallen, kreeg zij vandaag de muts. Dorien kreeg de zak, omdat ze ook heel goed had gespeeld, maar dit was haar eerste wedstrijd en onze eerste verloren wedstrijd deze helft van het jaar. Volgende week tegen Gouda gaan we weer winnen.

89

DSHC - USHC 12 maart 2006

Vooral niet meer denkend aan die leuke Kriminele, begonnen we zondag vol frisse energie aan de wedstrijd. Deze moest natuurlijk gewonnen worden. We hebben de hele wedstrijd ons best gedaan en gevochten. Dit leidde tot een 2-0 winst. Af en toe liep het heel goed, veel passen op hoog tempo. Dan knalden we USHC helemaal aan de kant. Daarmee creëerden we vooral in het begin veel kansen. Maar er waren ook, zeker naar het einde van de wedstrijd toe, veel rommelige momenten waardoor ook USHC doelkansen kreeg. Gelukkig stonden onze achterhoede en Romee de ballen daar vervolgens weg te pompen. Overall was het een prima wedstrijd.

X 88

Soest - DSHC 4 december 2005

Dit was dan de laatste wedstrijd voor de winterstop. Om 11.30 kwamen we aan op een ietwat verlaten hockeyclub, slechts hier en daar een dame van de tegenstander. Om in de race te blijven voor het kampioen-schap, was het van levensbelang om deze pot te winnen. De eerste minuten verliepen zeer moeizaam en we deden er zelf 7 minuten over om van onze helft weg te komen! Ook kregen we meteen een strafbal tegen die Romee voortreffelijk tegen wist te houden, alleen de scheids had dat helaas niet gezien en rekende hem als doelpunt! Het hele team vloog onmiddellijk de scheids aan en hij kon dan ook niets anders dan even overleggen met zijn collega om z'n fout te herstellen. En gelukkig koos hij voor uitslaan. Het ging steeds beter met als resultaat een goal. Met een 0-1 voorsprong gingen we de rust in. We werden nog even opgepept om er vervolgens weer vol in te knallen. We konden elkaar eindelijk goed vinden, passten strak en er kwamen mooie ballen. Met een niet onverdienstelijke uitslag, 0-4, als resultaat. Nu gaan we lekker uitrusten in een welverdiende winterstop. Half januari zijn we er weer helemaal uitgerust bij en zijn we klaar om mooie dingen te laten zien!

Dames 1

HDS - DSHC 20 november 2005

Op zondag 20 november stonden we al vroeg te trappelen om HDS te verslaan. Dat gevoel werd nogmaals versterkt toen we hoorden dat we eigenlijk tegen 12 man moesten spelen en toen we daar niet ontvangen werden. Na een goede voorbereiding en een koude douche (veldsproeiers), begonnen we sterk aan de wedstrijd. HDS was niet heel goed, maar iedere keer als wij een fout maakten, kregen zij de kans om een aanval op te zetten. En dan waren ze even gevaarlijk. Tijdens één zo'n fout kregen we een strafcorner tegen. Ze sloeg de bal hoog in ter hoogte van tien centimeter boven de plank en de bal ging er via het been van Carlijn nog hoger in. Een goal dat dus niet telt, maar daar dacht de scheids anders over. 1-0 voor HDS. Maar we lieten het er niet bij zitten want al snel kregen wij een strafcorner mee en die zat, Carlijn was namelijk nog steeds boos over de onterechte goal en wilde de cornerverdediging van HDS mores leren. Maar wat haar niet lukte, deed Linda wel. Hoe bedoel je teamwork?
In de tweede helft kregen we weer een strafcorner en deze ging er wederom in, via de keep hoog het doel in, maar dit was wel een legaal goal. Vijf minuten voor tijd stond het uiteindelijk 2-2. Maar gelukkig scoorde Roos een prachtig goal en wonnen we met 2-3. Die overwinning hebben we lekker gevierd, want na de wedstrijd hadden Linda en Lisen een super leuk en gezellig teamuitje geregeld, naar de wedstrijd KZ – OZ en daarna gezellig eten in Rotterdam.

X 89

Hudito - DSHC 16 oktober 2005

Op zondag 16 oktober moeten we weliswaar uit spelen, maar toch in Delft. We hoefden dus geen auto´s te regelen en niet zo vroeg te verzamelen. We waren weer zoals altijd de eersten die gingen inlopen, zodat we helemaal fit aan de wedstrijd konden beginnen. We speelden op een semi-waterveld en dat moet voor iedere speelhelft gesproeid worden. Met net de wind uit de verkeerde hoek waren onze spullen en de dugout helemaal nat gesproeid. In het begin kwamen we moeilijk op gang, waardoor Hudito veel kansen kreeg. Ze maakten veel snelheid en wisselden onderling veel in het veld, daardoor was het voor de verdediging lastig om te verdedigen. Maar Hudito maakte geen gebruik van ons zwakke moment. We gingen steeds beter spelen, maar die bal aan de andere kant van het veld in het goal te laten belanden, lukte nog niet echt. Na een peptalk en een frisse douche in de pauze gingen we vol goede moed weer aan de slag. We kregen zo enorm veel kansen dat er wel één in zou moeten gaan. En gelukkig kwam er een prachtig goal uit de strafcorner, hard op de plank. Even later werd er door ons nog een keer gescoord. Dus konden we tevreden weer naar huis gaan.

89

DSHC - Craeyenhout 9 oktober 2005

Na een scherpe voorbereiding begonnen we vol goede moed aan de kraker tegen de nummer twee: Craeyen-hout dames 1. We hadden de duidelijke instructie van Maat om de nummer 10 van Creayenhout in bedwang te houden, maar d13-05-2006 22:48 te veel eer aan haar. Tijdens de wedstrijd hebben we getijgerd als leeuwen, maar toch mocht het niet baten. In de eerste helft werden we af en toe weggetikt. Toch bleef het slechts 0-1. In de tweede helft, na een aantal blessures en ongelukkige momenten (lees: strafbal die in het doel belandde) werd de eindstand 0-3. Over de wedstrijd zullen we het niet meer hebben. U begrijpt dat we diep teleurgesteld en vernederd waren. Toch vertrokken wij naar het clubhuis (Phoenix) om 86 of 87 biertjes te atten op onze nummers.